2013. március hónap bejegyzései

Vajdaságban jártunk – 5. nap

Ezen a napon már úgy ébredtünk, hogy sajnos indulunk haza. Utoljára mentünk be az iskolába. Az itt elvégzett kísérleteket még egyszer megbeszéltük, egyeztettük. Az általunk készített fotókat, videofelvételeket megosztottuk vendéglátóinkkal. Ezek után a búcsúzkodásra került sor. Nehéz volt elbúcsúzni az … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Összes bejegyzés | Vajdaságban jártunk – 5. nap bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Vajdaságban jártunk – 4. nap

Ezt a napot Zentán kezdtük, ami a Tisza folyó mellett található. A legmagyarabb városok egyike, mivel lakosságának 70%-a magyar. Nagyon szép város. Egy kis buszos városnézés után az 1697-es zentai csata emlékhelyéhez mentünk. A zentai csata, 1697. szeptember 11-én a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Összes bejegyzés | Vajdaságban jártunk – 4. nap bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Vajdaságban jártunk – 3. nap

A 3. napon a reggeli után az iskolába vezetett az utunk, betekinthettünk az iskola mezőgazdasági szakmában tanuló diákjainak gyakorlati foglalkozásába. Modern gépekkel művelik a talajt. Különösen nagy élmény volt, főként a fiúk számára a traktorvezetés, a lányoknak pedig az edzőterem … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Összes bejegyzés | Vajdaságban jártunk – 3. nap bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Vajdaságban jártunk – 2. nap

A 2. napot az iskola Tangazdaságában kezdtük, ahol az állatokkal, a növényekkel és gépekkel ismerkedtünk meg. Az iskola diákjai és a tanterület vezetői büszkén mutatták be a jól felszerelt gazdaságot. A tehenek közül a magyar tarka a legismertebb, tejéjért és … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Összes bejegyzés | Vajdaságban jártunk – 2. nap bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Vajdaságban jártunk – 1. nap

Hosszú előkészületek és várakozás után végre megérkeztünk Szerbiába, Topolya városába, ami a Vajdaság – azon belül is Bácska – északi részén található, a Krivaja patak völgyében. Először a topolyai Mezőgazdasági Iskolába gurult be buszunk, ahol már vártak bennünket a topolyai … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Összes bejegyzés | Vajdaságban jártunk – 1. nap bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva